Persbericht: ITQ treed toe tot een bijzondere groep van VMware partners

Wijk aan Zee, 15 augustus 2016 – Professional Service Provider ITQ is de eerste VMware partner in de Benelux die toetreedt tot een bijzondere groep VMware partners die alle mogelijke competenties (12) binnen het VMware Partner Program hebben behaald. Wereldwijd is ITQ de derde partner die deze speciale status behaald. De overige bedrijven bevinden zich binnen Engeland en de Verenigde Staten.

De verschillende competenties kunnen worden behaald in de volgende gebieden: Software-Defined Data Center, Network Virtualization, Desktop Virtualization, etc. Voor het behalen van een dergelijke competentie dient de partner meerdere gecertificeerde sales, technical sales en professionals te hebben in deze gebieden.

“De technologie wordt steeds ingewikkelder. Tegenwoordig is er een hoop kennis nodig om VMware effectief in te zetten. De competenties helpen klanten met zoeken naar partners die ze kunnen helpen bij het behalen van deze effectiviteit. Steeds meer merken we dat klanten de waarde van de competenties gaan inzien. Het zou verstandig zijn als iedere partner zijn huidige competenties bekijkt en plant welke hij nog wil behalen. Dit zal klanten meer en meer inzicht geven of hun partner kundig genoeg is.”, zegt Paul Geerlings, CTO van ITQ. “We zijn erg trots dat iedereen binnen ITQ heeft bijgedragen aan dit doel.”

ITQ streeft om de beste onafhankelijke knowledge partner te zijn door in kennis te investeren. Dit heeft niet alleen geresulteerd in het behalen van alle competenties. Recentelijk is de eerste ITQ consultant VMware Certified Design Expert (VCDX) geworden. Dit is de hoogste accreditatie binnen het VMware Partner Programma. Aan het einde van dit jaar hoopt ITQ op 5 VCDX’en in verschillende expertises, naast de 7 vExperts, een EUC Champion en een vExpert NSX die al in dienst zijn.

Over ITQ, Dutch independent VMware knowledge partner

Opgericht door Paul Geerlings en Francisco Perez van der Oord in 2001, is ITQ gericht op het zijn van een groep consultants met een gedeelde passie voor technologie die trots werken aan de beste IT infrastructuur projecten. Met expertise in de gehele VMware propositie en ecosysteem, focust ITQ op het zijn van een onafhankelijke kennispartner en haar klanten te helpen met de beste oplossingen op het gebiede van Software Defined Data Center, End User Computing, Cloud-Native Apps en Hybrid Cloud.

Paul Geerlings, CTO
E-mail: pgeerlings@itq.nl
Adres: Zeestraat 250, 1949 AG, Wijk aan Zee

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*